Friday, August 21, 2009

Villighet, prylar och frihet

Tio procent. Ungefär så stor del av hjärnan använder de klokaste, mest framgångsrika och produktiva människorna på jorden. Och vi? Om du inte är Einstein finns det en del att jobba på. Det första steget är villighet och en tydlig intention om vad du är på jorden för att göra.

Steg två är att göra dig av med allt som tynger ner dig. Det mest uppenbara är prylar, så gör dig av med allt som du inte a) älskar och b) använder. Tacka prylarna för allt de givit dig och skicka dem vidare till någon som kommer att ta bättre hand om dem. Känslomässiga bindningar? Ta ett foto på prylen så kan du titta på den när du vill utan att behöva snubbla på den. Gör dig också fri från inre konflikter, aktiviteter som inte stämmer överens med dina värderingar och alla beteenden som du inte skulle vilja visa upp på löpsedeln imorgon.

Frihet är att aktivt välja allt du har i livet, varje dag och en dag i taget. Det som var sant igår behöver inte vara sant idag och det vi baserar våra liv på idag kanske stämmer bättre överens med den vi var för tio år sedan än den vi är idag. Åtaganden ger frihet, inte inskränkande. Om vi inte väljer någonting är vi inte fria. Om vi däremot är villiga att göra oss av med allt som inte stämmer med dagens datum till förmån för det vi verkligen bryr oss om, kommer vi att känna luft under vingarna.

No comments: