Tuesday, February 9, 2010

Ritualisera det viktigaste.

Det är när vi gör det vi inte vill som vi växer och när vi tar oss över hinder som vi blir starkare. En arm som bryts blir starkare på det ställe som den bröts när den har vuxit ihop igen. Likadant med oss, varje gång vi reser oss upp efter att ha fallit och varje gång vi gör det vi inte orkar eller har lust med att göra så får vi mer energi och får en starkare karaktär.

Författaren Robin Sharma brukar tala om att ritualisera det som vi vill att våra liv ska bestå av. Vill vi bli snabbast på löpning, bör vi träna löpträning ofta, vill vi skriva en bok bör vi skriva mer än ibland och vill vi bli mer generösa är det generositet våra dagar ska bestå till stor del av. Det vi gör idag, imorgon och nästa vecka är det som våra liv i förlängningen kommer att bestå av.

365 dagar på ett år. 24 timmar på ett dygn. En vision, ledstjärna och ett mål. Gör vi lite grann varje dag - även när vi inte vill - kommer vårt liv snart att bestå av visionen vi ser framför oss. Hur? genom att ritualisera det som är viktigast i våra liv, och göra det - no matter what - samtidigt som vi ser det mindre viktiga få mindre och mindre utrymme utan att vi behövde anstränga oss för att det skulle bli så. Gör vi det vi älskar - varje dag - så kommer pengar, möjligheter och drömmar börja jaga oss istället för att vi ska jaga dem.

No comments: