Friday, May 7, 2010

Cancer & död eller hårväxt & liv

Jag tycker inte längre att ordet cancer är så laddat. Död är inte kul, men det är livet - kanske mer då än någonsin tidigare. När vi hamnar i kriser oavsett form har vi ett val. Antingen lyssnar vi på läkaren som säger att vi har 6 veckor kvar att leva och lägger vi oss ner och ger upp. Eller så hittar vi en människa Långtbortistan som har fått samma diagnos - och övervunnit den. Kan vi vara säkra på att det fungerar? Nej, men om vi inte försöker kan vi garantera att de arga cellerna vinner.

Jag lyssnade på en intervju med författare och professor Norman Cousin härom morgonen, ni vet han som vände ett fatalt sjukdomstillstånd till optimal hälsa genom att skratta dagarna igenom och äta mer grönt än vitt. Och sedan skrev ett 20-tal böcker om hur du kan hela din kropp och ditt liv. Han berättade att det hade gjorts en experiment med cancersjuka på ett sjukhus i Los Angeles där de skulle introducera en ny sorts cellgift. Giftet skulle ge svåra biverkningar och en av de mest framträdande skulle vara håravfall, vilket alla i undersökningsgruppen fick veta.

Hälften av de sjuka fick sedan cellgiftet medan den andra hälften fick sockerpiller. Vad tror ni hände? Jo, en stor andel av de som hade fått sockerpiller fick inte bara biverkningar som illamående och värk i kroppen, utan de tappade också håret! Tankens kraft, here we go. Om vi kan tappa håret genom att bara tro att vi ska göra det, vad kan vi då uträtta om vi fokuserar våra tankar lika radikalt på något som vi tror på och vill uppnå? Show me.

No comments: