Friday, January 29, 2010

Aktivitet, the Ark och räkmackor

Aktiv är inte alls samma sak som produktiv. Tyvärr. Om så var fallet hade vi haft ett väldigt väl fungerande land att kliva runt i och en väldigt klok värld att leva i. Produktiv = göra idag vi man kom till jorden för att göra. Aktiv = göra (irra) utan väl förankrade fötter på jorden och utan en ledstjärna stark som solen.

The Ark sjunger "trust is shareware" och jag tycker att de borde åka land och rike runt och plantera in budskapet i varje snödriva och nuna de möter. Inte mula, bara visa lite snällt genom exempel.

Det är ju så att om vi inte tror helt och fullt på någon annan, hur ska vi då kunna tro helt och fullt på oss själva? För det börjar i den änden. Först älskar vi andra (genom att öva på att vara kärleksfulla även när vi får bita oss i tungan så att det börjar blöda) och sedan börjar vi älska även oss själva för att vi - helt naturligt - blir de människor vi är menade att vara. Generösa, kärleksfulla och fria från rädslor för att inte få det vi tror att vi själva behöver.

Stå hemma framför spegeln och försöka pränta in i ansiktet där att vi är bra och värda att älskas känns lite 80-tal och som slöseri med tid. Räkmackevarianten är att leta upp närmsta bästa tant och ge henne en pratstund på fem närvarande minuter. Se mer i chefen än vad han ser i sig själv. Göra det som ligger överst i byrålådan trots att vi inte vill. Busenkelt. Så låt oss alla kliva ut denna fredag och manifestera genom att glömma oss själva och istället ge (tid, uppmärksamhet, pengar) någon annan. Voila - produktivitet och gott humör.

No comments: